background

De onderstaande participaties zijn reeds opgepakt door de markt en hebben bijgedragen aan het succes van het Fonds

Succesverhalen Brabant Life Sciences Seed Fonds

image

BASF neemt Isobionics over, innovatieleider in biotechnologie

Door de overname van Isobionics, een innovatieve leider in biotechnologie die de wereldwijde markt van natuurlijke smaken en geuren bedient, treedt BASF toe tot de markt van natuurlijke ingrediënten voor smaken en geuren. BASF is bekend als leverancier van synthetische ingrediënten voor aroma’s. Isobionics had al een mooie positie in de internationale markt verworven in de natuurlijke geur en smaak stoffen markt. Met deze overname kan BASF gezamenlijk met Isobionics de biotech-activiteiten in de natuurlijke geur en smaak stoffen markt internationaal verder verstevigen. 

image

Koning Willem-Alexander opent grootste en meest geavanceerde insectenkwekerij ter wereld

Bergen op Zoom, 11 juni 2019 – Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opende vandaag met Protix officieel de grootste insectenkwekerij ter wereld in Bergen op Zoom. Protix is een bedrijf dat insecten produceert voor duurzame eiwitten in vee- en visvoer. Plantaardige reststromen uit de omgeving worden gebruikt als voer voor de insecten. 

Voor meer informatie zie, www.protix.eu

image

Bionovion wordt Aduro Biotech

Het managementteam is blij met de ondersteuning bij het realiseren van hun droom in de nieuwe configuratie met een strategische partner en is dankbaar voor alle kansen die het krijgt. Dit betekent dat op korte termijn nieuwe immunotherapie naar de kliniek kan gaan voor de strijd tegen kanker.

Voor meer informatie, zie www.aduro.com

image

Brengt duurzame productie van eiwitten met insecten op industrieel niveau

Met deze succesvolle financieringsronde is Protix ervan verzekerd de volgende ontwikkelings- & opschalingsstap te kunnen realiseren met sterke (internationale) strategische partners aan boord. Protix heeft reeds een aantal producten in de markt en streeft ernaar de wereld en voedselproductie verder te verduurzamen.

Voor meer informatie, zie www.protix.eu

image

Molmed en Glycostem gaan samenwerken

MolMed en Glycostem gaan samenwerken voor de ontwikkeling en productie van allogene CAR-NK therapieën.

Voor meer informatie zie www.glycostem.com

image

NTRC breidt dienstverlening en producten uit

Continue wordt gewerkt aan de verbetering van onderzoeksmogelijkheden voor de ontwikkeling van geneesmiddelen. Deze zomer is het pallet aan dienstverlening en producten verder uitgebreid.

Voor meer informatie zie www.ntrc.nl