BASF neemt Isobionics over, innovatieleider in biotechnologie

BASF versterkt biotech-activiteiten door toe te treden tot de markt van natuurlijke smaken en geuren.

  • BASF neemt Isobionics over, innovatieleider in biotechnologie
  • Markttoetreding met op biotech-gebaseerde natuurlijke vanilline, valenceen en nootkatone

Door de overname van Isobionics, een innovatieve leider in biotechnologie die de wereldwijde markt van natuurlijke smaken en geuren bedient, en door een samenwerkingsovereenkomst met Conagen, leider in biotechnologisch onderzoek, treedt BASF toe tot de markt van natuurlijke ingrediënten voor smaken en geuren. BASF is bekend als leverancier van synthetische ingrediënten voor aroma’s. Met de overname en samenwerking breidt het bedrijf nu haar portfolio uit met natuurlijke ingrediënten zoals vanilline, nootkatone en valenceen. BASF wil de technologie voor aroma-ingrediënten op basis van biotechnologie opdrijven door haar eigen R&D-expertise en brede markttoegang samen te brengen met de know-how van Isobionics en Conagen. 

“Onze positie versterken op het vlak van biotechnologie staat centraal in onze strategie. We willen op die manier inspelen op het potentieel van veranderende consumentengewoonten en de schaarste aan natuurlijke ingrediënten,” aldus Melanie Maas-Brunner, verantwoordelijk voor BASF’s Nutrition & Health divisie.

 Overname van Isobionics 

“De industrie van smaken en geuren ervaart een toenemende behoefte aan natuurlijke ingrediënten,” zegt Julia Raquet, verantwoordelijk voor BASF’s Aroma Ingredients business. “Een wisselende productkwaliteit, beschikbaarheid en duurzaamheid zijn constante uitdagingen voor klanten. Door toe te treden tot de markt van de op biotechnologie gebaseerde aroma-ingrediënten, willen we onze klanten bedienen met producten van hoge kwaliteit en een antwoord bieden op de huidige uitdagingen in de markt.”

“BASF staat bekend om haar hoge standaarden op het vlak van kwaliteit, traceerbaarheid en grondige kennis van de regelgeving,” zegt Toine Janssen, oprichter van Isobionics. “Door onze productportfolio en sterke ontwikkelingspijplijn te combineren met BASF’s expertise en wereldwijde bereik, kunnen we nog meer innovaties introduceren in de markt van natuurlijke ingrediënten en onze groei stimuleren.”

Het in Geleen gevestigde Isobionics produceert aroma-ingrediënten op basis van biotechnologie. Het bedrijf ontwikkelt en produceert het bedrijf een breed scala aan natuurlijke ingrediënten voor de industrie van smaken en geuren. De focus ligt daarbij op componenten van citrusolie zoals nootkatone en valenceen. Isobionics, zal onderdeel worden van BASF’s Aroma Ingredients activiteit. 

Naast de overname van Isobionics heeft BASF een samenwerkingsovereenkomst getekend met Conagen, onderzoeksleider op het gebied van biotechnologie. Dankzij deze samenwerking kan BASF de markt beleveren met natuurlijke vanilline, een van de aroma-ingrediënten waar de grootste vraag naar is.